Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

de Lavinia in Torturi, 11 Sep 2014 | 45207 vizualizari

 

Nu este cel mai frumos tort,nici nu am vrut sa il postez dar este incredibil de gustos si fin :)

 

INGREDIENTE

Foile de bezea cu nuca:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 120 g nuca macinata

Blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 380 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt moale (82% grasime)

Decor:

  • frisca
  • 100 g ciocolata+3-4 linguri frisca lichida
  • ciocolata tocata
  • stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie:

Pentru foile de bezea cu nuca:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Peste bezea am adaugat faina si nuca macinata amestecand usor cu o spatula.

Am impartit compozitia in doua.

Am tapetat o tava de tort (26 cm) cu hartie de copt si am copt foile de bezea timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu.

Le-am lasat la racit si am pregatit blatul de pandispan.

Albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare si zaharul.

Am adaugat galbenusurile,uleiul si faina amestecand usor cu o spatula .

La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul intr-o tava (26 cm) cu hartie de copt timp de 20 de minute.

Cat timp s-a racit si blatul de pandispan am pregatit crema de vanilie.

Laptele l-am pus pe foc intr-o craticioara pana a ajuns la punctul de fierbere.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si praful de budinca.

Am adaugat laptele fierbinte in fir subtire peste galbensuri.

Am pus amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura,din budinca racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Pe un platou am pus prima foaie de bezea.

Am adaugat 1/2 din crema de vanilie si am nivelat bine.

Peste crema am pus blatul de pandispan ,restul de crema de vanilie si am acoperit cu ultima foaie de bezea.

Am dat tortul la rece pana s-a intarit bine crema de vanilie.

Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu bucatele de ciocolata ,stafide si ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata